5 kilograma krastavaca
3 litra vode
500 mililitara sirćeta
5 kašika soli ( kašika treba da bude ravna )
2 kašike šećera ( kašika treba da bude ravna )
50 grama zrna slačice ( kupite u prodavnici zdrave hrane )
50 grama zrna korijandera ( kupite u prodavnici zdrave hrane )
1 kesica bibera u zrnu
20 grama suvih procvetalih stabljika mirođije ( isecite na dužinu od 1 centimetar ili krupnije )
U 3 litra vode sipajte začine i stavite na šporet dok voda ne proključa, skinite sa šporeta i ostavite tešnost da se ohladi.
Krastavce dobro operite u hladnoj vodi i ostavite da se ocede i prosuše! Kada malo dehidriraju, jako dobro će upiti tečnost koju ste pripremili.
Operite tegle i stavite u vrelu rernu 10 minuta na 200 stepeni.
Kada se tegle ohlade, slažite krastavce vertikalno u teglu ( nagnete teglu vodoravno i ređate krastavce, ovako se neće okretati po tegli i biće lepo složeni ).
Pridržavajte se gore pomenutih mera, kako vam krastavci nebi bili previše kiseli, slani i ili gorki.
|